De vrijwilliger van de buurtpreventie heeft dezelfde bevoegdheden als ieder andere burger, bijv. door overlastveroorzakers aan te spreken en de politie in te lichten. AI met al heeft de buurtpreventie een nuttige functie en kan het bijdragen tot een prettige leefomgeving. De ervaring is dat deelname aan buurtpreventie een minimale belasting is met een positief resultaat. De buurtpreventieteams hebben de beschikking over eigen materialen zoals jassen, zaklampen. Deelnemers aan de buurtpreventie worden gevraagd om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aan te vragen. De kosten hiervan worden vergoed door de vereniging.

Hoeveel tijd kost het?

Afhankelijk van je motivatie en inzet verwachten we dat je minimaal 1 uurtje per week beschikbaar bent om een surveillance te lopen. Uiteraard zijn gemeente en politie ook betrokken en mag je van hen de nodige steun verwachten. Als buurtprevent werk je in een team. Naast het werk zijn er ook leer-en gezelligheid bijeenkomsten. Denk bijv. aan een cursus weerbaarheid, maar ook een jaarlijks feestje of uitje ontbreekt niet. Zo´n 4 keer per jaar komen we bij elkaar om te overleggen en zaken met elkaar te bespreken.

Vrijwilliger worden?
Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger of bent u op zoek naar meer informatie?

De buurtpreventie in Poeldijk is altijd op zoek naar vrijwilligers voor het gezamenlijk veiliger maken van uw eigen woonomgeving. Denk niet te snel dat is niets voor mij, of daar heb ik geen tijd voor. Het surveilleren vergt maar weinig tijd. U kunt namelijk zelf aangegeven wanneer u wilt lopen/fietsen. Gebleken is dat de buurtpreventie daadwerkelijk een positieve invloed heeft op de veiligheid in het Westland.

Van de vrijwilligers die zich aanmelden bij de buurtpreventie zal om een verklaring omtrent het gedrag (VOG) worden gevraagd. Deze kosten zullen door de vereniging worden vergoed.

Laat uw gegevens achter via het contactformulier en wij nemen, geheel vrijblijvend, contact met u op.